Posted in Hälsosam vardag

Träning och hälsa för ungdomar

Träning och hälsa för ungdomar Posted on 5th juni 2020Leave a comment

När det kommer till träning och hälsa så är detta något som blivit extremt populärt under de senaste åren. Många har blivit väldigt medvetna om vad de äter och att inte sitta inne för mycket. Gym har dykt upp på nästan alla orter i hela Sverige och folk gymmar som aldrig förr. Det finns dock en grupp av människor som tränar alldeles för lite och sitter inomhus för mycket, detta är ungdomar, oftast pojkar, som spelar olika typer av datorspel. Detta är bland annat något som Folkhälsomyndigheten vill förändra då det gynnar den svenska folkhälsan att ungdomar är ute och rör på sig. Det är dock Regeringen som sätter ut målen kring idrotten i samhället.

Kombinera det digitala med hälsa

Numera finns det en mängd olika sätt att kombinera idrott och hälsa med olika digitala funktioner. Det är bland annat möjligt att beställa hem en mängd olika idrottsredskap från butiker som eStore så att man får hem de olika redskap som behövs. Det kan exempelvis handla om en cykel om man gillar att cykla, eller ficklampa om man vill gå ut och vandra i skogen. Nästan allt går att köpa online och det är därför viktigt att ungdomar är medvetna om detta så att de inte tror att man måste åka till ett gym om man inte vill det.

Vem är det som ser över hälsan bland ungdomarna i Sverige?

En mängd olika svenska myndigheter är inblandade när det kommer till hälsan bland ungdomar. Det rör sig bland annat om Riksidrottsförbundet som fungerar som en paraplyorganisation för samtliga förbund i Sverige. Det ligger nämligen i deras intresse att den svenska befolkningen är friska och mår bra. Således har även den svenska regeringen börjat titta på olika sätt att inspirera ungdomar att röra på sig mer utanför huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *