Posted in Hälsosam vardag

Fördelar med styrketräning

Fördelar med styrketräning Posted on 11th juni 2021Leave a comment

Idag är det många som tränar och lika viktigt som det är vad och hur du tränar är det med din hygien under och efter träningen. Träning gör att temperaturen i kroppen stiger och du börjar svettas. Svett luktar mer eller mindre dåligt och för din egen och dina medmänniskors skull bör du ha en bra deodorant. Om du vill ha en ny deodorant ska du testa Paco Rabanne deo som gör att svettlukt inte ens existerar. Oavsett vad du tränar är en bra deodorant värdefull. Det blir trevligare både på gymmet och arbetsplatsen.

Stark muskulatur för att undvika skador

Hälsa och träning är ett område som engagerar och i och med det ökande intresset har det fullkomligen exploderat med nya träningsformer och träningstips. Det är väldigt lätt att bli förvirrad och gå vilse i djungeln av information. Det är faktiskt inte speciellt komplicerat att ha en välmående kropp och knopp. Musklerna är en stor del av vår kropp och de är anledningen till att du kan sitta, stå och gå. För att hålla värk och skador på avstånd behöver du helt enkelt aktivera dina muskler. Styrketräning har fortfarande ett lite dåligt rykte jämfört med konditionsträning, vilket är bekymmersamt eftersom konditionsträning behöver kompletteras med styrketräning. Du behöver ha en stark grundmuskulatur för att undvika att bli skadad.

Variera träningen

Genom att variera din träning kan du faktiskt få bättre träningsresultat. Hjärnan är lat och väljer alltid att ta den enklaste vägen, vilken är att använda stora och starka muskelgrupper. Men om du väljer att variera din träning kan du snabbare nå resultat. Om du tränar samma sak hela tiden kommer du till slut inte att bli bättre eller starkare. Risken för slitage och skador ökar däremot. Försöka att variera din träning och mixa både konditionsträning med styrketräning.

Få en bättre upplevelse av din kropp

När du aktiverar kroppens muskulatur blir du starkare och kommer generellt att må bättre. Fysisk aktivitet med muskelarbete har visat sig hjälpa mot depressioner. Styrka påverkar också hur du känner dig och upplever din kropp. Med en stark kropp kommer du uppleva dig själv mer pigg och fräsch. Att ha en bra hållning stärker känslan av välmående och styrketräningen kommer ge dig starka muskler som hjälper dig att få bättre hållning. Du engagerar bålen i princip med alla styrkeövningar du gör, vilket stärker bålmuskulaturen som ofta är den svaga länken när det kommer till hållning.

Muskler ökar förbränningen

Om du vill forma kroppen är det definitivt styrketräning du ska göra. Det är mycket lättare att utveckla specifika kroppsdelar med styrketräning än konditionsträning. Musklerna styr även din ämnesomsättning och förbränning. Muskler som belastas kommer höja förbränningen. Om du bara konditionstränar ska du tänka på att utan starka muskler kommer du bryta ner dina muskler i kroppen istället för att förbränna fettceller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *