Posted in Hälsosam vardag

Smarta träningsredskap för den lilla bostaden

Smarta träningsredskap för den lilla bostaden Posted on 8th maj 2020

Träning är viktigt för många och en del föredrar att träna hemma istället för på gym. Träningsredskap kan ta mycket plats och för den lilla bostaden kan det vara väldigt opraktiskt med vissa typer av träningsredskap, men det finns alternativ.

För dig som föredrar ditt hem som träningsmiljö kan det vara lockande att köpa någon typ av träningsmaskin till hemmet. För privatpersoner finns alla möjliga träningsmaskiner att köpa, men de flesta kan ta mycket plats och förstöra inredningsstilen i hemmet.

Har du ett mindre hem eller inte har möjlighet att ha en stor träningsmaskin stående i hemmet, finns det massor med alternativ som är små och kompakta, men som ger dig samma typ av träningsmöjligheter som en stor maskin.

Träningsredskap för hemmet kan exempelvis inkludera ett träningsgummiband med handtag. Med ett sådant kan man göra alltifrån rodd till benpress.

Vill du utöka ditt hemmagym är ett par hantlar alltid bra att ha hemma. Då får du specifika vikter att jobba med och kan enkelt gömma dem i garderoben vid behov.

En pilatesboll är bra för balansen, men fungerar även att göra mag- och ryggövningar med. Släpp ut luften när du behöver gömma den.

Gillar du att träna med hävstång finns det en så kallad dörrtrapets att köpa. Den fäster man i dörrkarmen och tar ingen plats alls.