Posted in Hälsosam vardag

Smart träning för att undvika skador

Smart träning för att undvika skador Posted on 12th augusti 2020

En hälsosam livsstil innebär en bra balans mellan motion, kost och återhämtning. För att lyckas med att träna regelbundet är det viktigt att undvika skador som gör att du blir inaktiv under en längre period.

Överbelastningsskador eller skador som orsakas av en plötslig händelse förekommer tyvärr ibland i samband med träning. Att träna varierat och på en lagom nivå är ett bra sätt att undvika onödiga skador. Skulle du ändå drabbas av smärta eller värk finns det enkla behandlingsmetoder som du kan använda dig av. Genom att smörja in Voltaren på huden där du har ont minskar du både smärtan och dämpar inflammationen. På så sätt kan du snabbt vara tillbaka till träningen och slippa ha ont under tiden. På Apotek Hjärtat kan du enkelt beställa Voltaren online och få den levererad inom kort.

Hälsosam träning

Träning behöver inte innebära blodsmak i munnen av tuffa löppass eller utmattande styrketräning på gymmet. Även en liten mängd träning ger hälsoeffekter och så lite som en minuts träning om dagen har positiva effekter. För att träningen ska vara hälsosam är det viktigt att träningen blir av varje vecka. Genom att välja aktiviteter med låg skaderisk undviker du skador och kan träna nästan varje dag utan att få ont. Raska promenader kan hjälpa dig att gå ner i vikt och är mycket skonsamma mot kroppen. Promenader minskar också stress och bidrar till bättre sömn. Simning, cykling eller träning på roddmaskin är andra aktiviteter med låg skaderisk.

Det är också viktigt att träna upp muskelstyrkan för att bibehålla en stark och hälsosam kropp. Styrketräning går lika bra att utföra med den egna kroppsvikten på hemmaplan som på gymmet. Välj det som du trivs bäst med och kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av!