Posted in Hälsosam vardag

Rätt klädd för löpträning

Rätt klädd för löpträning Posted on 15th juli 2020

Den som ofta ger sig ut på en löprunda, känner säkert till att med rätt kläder och skor blir upplevelsen än härligare. Det finns inget fel med att vilja se bra ut också på löprundan, även om det går att springa i nästan vad som helst. Många har lättare att hålla upp löpmotivationen om de skaffat sig snygga tights eller andra idrottskläder, exempelvis från Aim’n som just nu har ett kanonutbud för träningsintresserade.

Rätt skor för löpning

Det är inte helt lätt att välja löpskor idag, då man vill komma igång med löprundorna. Idag förekommer det en mängd olika termer och tekniska ord, kring nästan varje par av löparskor man tittar på. Man ska nog ta försäljarnas löften med en nypa salt. Skorna ska sitta skönt på fötterna och ge lagom mycket stöd. Skor som är alltför mjuka, och alltför mycket uppbyggda, kan tvärtom göra det lättare att dra på sig skador. På samma sätt kan alltför platta och lätta skor ge rejält med träningsvärk för den ovana löparen. Man bör med andra ord hitta ett mellanting som är lite utav båda, lätt men något dämpande. När man senare blir allt mer erfaren som löpare, går det bra att börja titta på specialutgåvor av löpskor, som antingen är snabbare, så kallade racer flats, eller mer dämpade skor som kan vara bra för mängdträning.

Kläder och utrustning för löparen

När det kommer till löparkläder handlar det mycket om tycke och smak. Det man själv trivs i, kommer också kännas bra att springa i. Man vill förstås ha lätta kläder som gärna andas bra, särskilt under varma förhållanden. Förutom sköna löparshorts kan ett vätskebälte vara bra att investera i. Det går nämligen åt en hel del vatten, då man springer på sommarhalvåret.