Posted in Hälsosam livstil

Familj och vila

Familj och vila Posted on 13th juli 2020Leave a comment

För att må bra behöver vi tid med familjen och vänner. En hälsosam livsstil kräver hälsosamma relation och bra vanor som ger rekreation och vila.

Familj och vänner

Det finns forskning som visar att det är mer hälsosamt att äta en kanelbulle med en vän, än att äta sellerisallad på egen hand. Det betyder inte att det är hälsosamt att äta kanelbullar varje dag eller att man aldrig ska äta sellerisallad, utan att vi behöver social kontakt och goda relationer för att må bra. God relationer tar tid. Att skapa en stabil familj kräver tid och planering, att ni gör saker tillsammans och har gemensamma mål. Om du märker att ni bråkar mycket eller sällan äter tillsammans i familjen, är det viktigt att ta tag i det. Du behöver planera in familjetid på helgerna och skapar roliga aktiviteter som passar alla.

Vila

För att må bra måste du också ta tid att vila. Om din kalender alltid är fullbokad så kommer du inte att orka i längden. Det är viktigt att ha hemmadagar då du kan umgås med familjen och de närmaste vännerna. Om du bor i en större stad som Umeå eller Stockholm finns det alltid nya aktiviteter, men det är viktigt att ta det lugnt för att må bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *