Posted in Hälsosam vardag

Planera för en hälsosam vardag

Planera för en hälsosam vardag Posted on 8th november 2019Leave a comment

För att skapa en mer hälsosam vardag måste du planera – saker löser sig inte av sig själva, särskilt inte hälsa och motion.

Planera

Nästan allt i livet som ska fungera behöver planeras: familj, jobb, bostad och din hälsa. De flest av oss lider av minsta motståndets lag och tänker att vi ska börja jogga och äta grönsaker imorgon, och imorgon… Det finns två sätt att misslyckas på: att inte planera alls eller att planera för mycket. Det klokaste är att börja där du är, och att steg för steg skapa goda vanor – men det går inte att börja med goda vanor om vi ska gå på känsla.

Delmål på delmål

Du måste först definiera ditt mål, som att springa Blodomloppet eller gå ner i vikt. En bra planering bygger på flera delmål, som tillsammans utgör själva planen. Om du ska springa ett lopp måste du först börja motionera, kanske promenera, sedan powerwalka, för att till sist långsamt börja jogga. Varje delmål är en liten seger att fira. För att äta mer hälsosamt kan du besluta dig för att fylla halva tallriken med grönsaker och bara äta en portion – och hålla det varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *