Posted in Hälsosam livstil

Börja äta hälsosamt

Börja äta hälsosamt Posted on 18th oktober 2019Leave a comment

För att må bra behöver du äta hälsosamt. Det är lätt att vilja äta hälsosamt, men det kan vara svårare att verkligen göra det – både utifrån ekonomi, tid och kunskap. Du ska nu få tips på hur du enkelt kan äta mer hälsosamt.

Äta hälsosamt

Det första du behöver göra för att äta mer hälsosamt är att fatta ett beslut. Det är lätt att vilja äta nyttigt när du tittar på Stockholm maraton eller en YouTube-film där en person gått från 120 kilo till 70 kilo, men att verkligen göra en hälsoresa själv är svårare. När du fattat ett beslut om att äta mer hälsosamt måste du också konkretisera vad du har för mål. För vissa handlar det om att gå ner i vikt och få mer muskler, för andra kan det handla om att förbättra sina medicinska värden och undvika diabetes.

Goda vanor

Det finns ett talesätt som lyder ”ät som en kung till frukost, en prins till lunch och fattigman till middag”. Många av oss äter precis tvärt om. För att lyckas skapa goda vanor måste du planera. Första steget för att äta hälsosamt är att skriva inköpslistor. Vad vi äter beror på vad som finns i vårt kylskåp och skafferi. Om du har chips och godis hemma, så kommer du äta chips och godis. Har du däremot bara frukt och grönt hemma är det lättare att bara äta frukt och grönt som mellanmål. Att äta hälsosamt och nyttigt handlar inte om att eliminera allting som är gott, utan att äta mycket frukt och grönt, bra kolhydrater som potatis och fiberberikad pasta. Många gånger är det inte vad vi äter till lunch eller middag som är problemet, utan vad vi äter mellan måltiderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *