Posted in Hälsosam vardag

Dags att byta jobb?

Dags att byta jobb? Posted on 21st maj 2020

Det är tryggt att ha ett jobb att gå till, att känna sina arbetskamrater och kunna uppgifterna, samtidigt är det viktigt att trivas på jobbet för att ha en hälsosam vardag. När är det dags att byta arbete?

Arbete – både ekonomi och välmående

Många gånger talar vi om jobbet som ett nödvändigt ont, trots att de flesta vill ha ett jobb och trivs med att arbeta. Att arbeta innebär så mycket mer än att bara få lön: arbetskamrater, möjligheter att använda våra färdigheter och intellekt, få resa, intressanta möten och en känsla av tillhörighet. Även om vi längtar efter semestern innan sommaren, är det ändå många som (nästan i hemlighet) tycker att det är skönt att få komma tillbaka till jobbet och återgå till rutinerna. Om vi däremot inte trivs med vårt arbete tar jobbet tid och kraft, både när vi jobbar och är lediga.

Starta eget företag

Om du delvis trivs med ditt jobb, men samtidigt önskar mer frihet, kan du starta eget företag i liten skala. Det är mer realistiskt att verkligen kunna genomföra idén med eget företag om du börjar medan du fortfarande har en anställning och inkomst – särskilt om du har barn eller många utgifter.

Måndag morgon

Även om vi trivs med ett jobb är det inte säkert att vi tycker om måndag morgon – däremot vet vi att det brukar kännas okej när vi väl kommit till jobbet. Om vi inte trivs med jobbet kan vi ofta börja kännas oss trötta redan på söndagseftermiddagen – eller så stänger vi av totalt och gräver ner oss i en tv-serie. Om du blir trött av att bara tänka på din arbetsplats eller bara vill att arbetsdagen ska ta slut är det dags att börja leta efter ett nytt jobb.

Social vantrivsel

Om du upplever att du är utfryst eller mobbad är det viktigt att du tar upp det med din chef eller ditt fack. För vissa personer är problemet att det är chefen som ”mobbar” eller har ett sätt som gör arbetsdagen svår – då är det klokt att börja med facket. Ett stort problem med mobbning och utfrysning är att de ofta är subtila: kollegor som ”råkar” glömma att informera dig om ett möte, att vissa tystnar när du kommer in i personalrummet eller att allt du säger eller gör blir ifrågasatt. Det är viktigt att ta upp mobbning, samtidigt är det också viktigt att processen inte tar musten ur dig. Börja med att söka stöd hos personer på din arbetsplats som du har förtroende för, men tvinga inte heller dig själv att stanna kvar för att bevisa något – det finns många arbetsplatser med gott arbetsklimat och ibland är det bättre att söka sig vidare.