Posted in Hälsosamma resor

Motionera på resan

Motionera på resan Posted on 20th januari 2020Leave a comment

Det är lätt hänt att gå upp i vikt under en skön resa med god mat och dryck. Du ska nu få tips på hur du både kan äta gott och ändå vara hälsosam.

Resa och god mat

För många är resa synonymt med att äta gott, titta på intressanta saker och uppleva lite äventyr. Det som skiljer den första aktiviteten från de andra två är att vi måste äta flera gånger varje dag – vilket också är mycket trevligt! Det kan vara svårt att inte ta en glass för mycket eller bara äta lagom av hotellfrukosten. Att testa nya maträtter är ju också en del av nöjet med att resa.

Hälsosam resa med god mat

Det går inte att både äta kakan och ha den kvar, men genom bra semestervanor kan du faktiskt både äta gott och ändå vara någorlunda hälsosam. Det är lätt att vi innan en resa tänker att vi ska äta lagom. Problemet är att de flesta av oss har svårt för att äta hälsosamt och lagom både hemma och på resan.

Om du reser till Italien för en vecka kan det nästan kännas som bortkastade pengar att bara äta sallad, istället för att njuta av den goda italienska maten. Ett sätt att både njuta av maten, och samtidigt inte lägga på för mycket i vikt, är genom att planera matdagen i förväg. Istället för att äta hotellfrukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagskaffe och på det en god middag på en finare restaurang, kan du kombinera vissa av måltiderna. Om du börjar dagen med en längre hotellfrukost, kan du äta en brunch så att du står dig länge. På eftermiddagen kan du sedan fika, antingen en bakelse eller en godare smörgås, så att du klarar dig till din goda middag på kvällen.

Motionera

Ett sätt att kunna äta mer, men ändå må bra, är genom att motionerna lite extra. Köp ett par snygga, men bekväma skor och gå så mycket som möjligt. Ett tips är att besluta dig för att gå ett visst antal steg varje dag, som 15 000–20 000 steg. På en resa är det lätt att komma upp i många steg om du går så mycket som du kan. På de flesta mobiler finns en stegräknare, om du inte har en smartwatch. Om du reser till en stad som har spårvagn, som Göteborg eller San Francisco, är det lätt att kombinera promenader med kollektivtrafik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *