Posted in Hälsosam vardag

Att sprinta sig i form

Att sprinta sig i form Posted on 14th september 2020Leave a comment

Idag är det mer populärt än någonsin att utföra sin träning även utanför gymmets väggar. Förutom att det kan vara bra med utomhusluft, minskar det inte bara risken för att bli smittad i förkylningstider, det är dessutom ofta gratis. Man kan dock både ha med sig solkräm och gärna en smidig handsprit med tryck för att vara på den säkra sidan. De flesta löparbanor är perfekta för att kunna genomföra ett bra träningspass.

Sprintträning

På en löparbana passar det utmärkt att träna i lite snabbare fart. Den sista tiden har sprintträning blivit allt mer inne, då det finns många fördelar med träningen. Att exempelvis springa 200 meter i intervaller, kan ge en rejäl boost när man exempelvis vill öka konditionen, bygga muskelmassa eller gå ned i vikt. Att springa lite längre intervaller mellan 400 m och 800 m, kan ge en bra grund för de flesta distanser. Att träna explosivt stimulerar många olika saker i kroppen, och den som vill bränna underhudsfett bör verkligen titta närmare på den träningsformen. Man bör dock vara försiktig med att gå ut för hårt, då hård löpning kan ge muskelbristningar, särskilt på baksidan av låret. Det är heller inte nödvändigt att springa med högsta intensitet för att få ut ett bra resultat av en sådan träning. En bra variant är att springa ett varv på löparbanan, som i normala fall motsvarar 400 m. Den första halvan kan man långsamt öka farten och avsluta med maxfart.

Alternativträning

Man bör komma ihåg att man springer motsols på en löparbana, samt att snabba löpare springer på innerbanan. Behöver man vila kliver man ut från banan och gör tilläggsträning, som exempelvis armhävningar, vilket görs i gräset vid sidan om. Den som kombinerar intervallträning eller ren sprintträning, med olika kroppsövningar för styrka, kommer garanterat att se resultaten komma. På en löparbana slipper man dessutom använda gps-klocka, då avståndet alltid är detsamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *